Εσωτερική στεγανοποίηση υπογείου σε περίπτωση υγρασίας εδάφους με πίεση ή χωρίς

1 Αστάρι
KÖSTER Polysil TG 500
2 Εξομάλυνση επιφάνειας
KÖSTER WP Mortar
3 Διαμόρφωση κοίλων ακμών
KÖSTER Repair Mortar Plus
4 Στεγανωτικό υλικό
KÖSTER NB 1 Flex
KÖSTER NB 1 Grey
5 Στεγάνωση διόδων σωληνώσεων
KÖSTER KB-FIX 5
KÖSTER KB-Flex 200
6 Προετοιμασία εφαρμογής επιχρίσματος
KÖSTER Restoration Plaster Key Coarse
7 Επίχρισμα
KÖSTER Restoration Plaster White
8 Fine Finish
KÖSTER Fine Plaster
9 Paint
KÖSTER Silicone Paint White

Η στεγανοποίηση σε υφιστάμενα κτήρια πρέπει να πραγματοποιηθεί με ορυκτά συστήματα στεγάνωσης. Έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά πρόσφυσης σε ορυκτές επιφάνειες και επίσης δεν αποκολλώνται από νωπά και υγρά υποστρώματα.

Το υλικό εφαρμόζεται σε υποστρώματα υγιή και στερεά απαλλαγμένα από παράγοντες που μπορεί να παρεμποδίσουν την πρόσφυση. Παλαιότερα επιχρίσματα πρέπει να αφαιρεθούν, οι αρμοί θα πρέπει να καθαριστούν και όλα τα χαλαρά σωματίδια θα πρέπει να αφαιρούνται. Ως αστάρι, χρησιμοποιείται το KÖSTER Polysil TG 500. Σκληραίνει το υπόστρωμα και παράλληλα μειώνει την κινητικότητα των αλάτων. Η επισκευή της τοιχοποιίας και η εφαρμογή προστατευτικής στρώσης στην ένωση τοίχου / δαπέδου γίνεται με το KÖSTER Repair Mortar Plus.

Το KÖSTER NB 1 Grey χρησιμοποιείται ως στρώση στεγανοποίησης. Για πιο γρήγορη εφαρμογή, χρησιμοποιείται το KÖSTER NB 1 ”Fast”. Για την σκλήρυνση του υλικού, ψεκάζεται το KÖSTER Polysil TG 500 πάνω στο κονίαμα. Για να επιτύχετε ένα πιο λαμπερό φινίρισμα, συνιστάται η χρήση του KÖSTER NB 2 White ως τελική επικάλυψη. 

Η στεγανοποίηση των διόδων σωληνώσεων γίνεται με την χρήση του KÖSTER KB-Flex 200 και η σφράγισή τους γίνεται με το KÖSTER KB-Fix 5.

Στην περίπτωση που οι τοίχοι του υπογείου έχουν υποστεί ζημιά από υγρασία θα πρέπει να εφαρμόζεται ο σοβάς KÖSTER Restoration Plaster. Οι σοβάδες KÖSTER Restoration Plasters είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την αποκατάσταση τοιχοποίας με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα και υγρασία. Οι σοβάδες KÖSTER Restoration Plasters βοηθούν στην αποβολή της υγρασίας από τον τοίχο και στην απορρόφηση των εναπομεινάντων αλάτων. Δεν περιέχουν ασβέστη ή γύψο, επιτρέπουν τη διάχυση υδρατμών και δημιουργούν ένα υγιές και άνετο περιβάλλον στον χώρο.

Πρίν από την εφαρμογή της βασικής στρώσης σοβά, εφαρμόζεται μια στρώση από τον επιλεγμένο σοβά KÖSTER Restoration Plaster αναμεμειγμένο με KÖSTER SB-Bonding Emulsion, για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη επιφάνεια εφαρμογής καθώς επίσης και την βέλτιστη πρόφυση με το υπόστρωμα. Οι σοβάδες KÖSTER Restoration Plasters είναι διαθέσιμοι σε διάφορες πικοιλίες (γκρι, λευκό, γρήγορης ωρίμανσης και ελαφροβαρές). Ο σοβάς KÖSTER Restoration Plaster White χρησιμοποιείται συχνά σε παλιά κτήρια χωρίς να απαιτείται στη συνέχεια βαφή. Ο σοβάς KÖSTER Fine Plaster δημιουργεί μια πολύ ομαλή επιφάνεια και εφαρμόζεται όταν είναι επιθυμητό να ικανοποιηθούν οι αρχιτεκτονικοί στόχοι. Οι σοβάδες KÖSTER Restoration Plasters μπορούν να βαφούν μόνο με διαπνέοντα χρώματα (ανοιχτά σε διάχυση υδρατμών) όπως το KÖSTER Silicon Paint White ή το KÖSTER MF1.

Προσέχετε πάντοτε τις προδιαγραφές των υλικών και τις αντίστοιχες τεχνικές οδηγίες.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America