KÖSTER BAUCHEMIE AG - Οι ειδικοί στη στεγάνωση

 

 

Γιατί η στεγάνωση είναι τόσο σημαντική;

Η στεγάνωση είναι βασικό μέρος της διαδικασίας κατασκευής κτηρίων. Η KÖSTER ειδικεύεται στη στεγάνωση από το 1982. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα συστημάτων στεγάνωσης για την οικοδομική βιομηχανία, από το υπόγειο μέχρι την οροφή. Ωστόσο, μερικές φορές κάποια προβλήματα στεγάνωσης χρειάζονται εξατομικευμένες λύσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υψηλής εξειδίκευσης ομάδα τεχνικών μας συνεργάζεται με τους πελάτες μας για να αναλύσει κάθε κατάσταση προκειμένου να αναπτύξει μια λύση που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους.

Γιατί η στεγανοποίηση είναι τόσο σημαντική;
Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, μεγάλα ποσά χρημάτων επενδύονται σε έργα υποδομής, δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων. Σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με ζημίες στις κτηριακές δομές, το 80% των ζημιών αφορά τελικά ζητήματα στεγάνωσης. Η επένδυση σε υψηλής ποιότητας στεγάνωση όχι μόνο προστατεύει τα κατασκευαστικά στοιχεία από την εισροή νερού, αλλά εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα των πόρων, τα χαμηλά έξοδα συντήρησης και την υψηλή απόδοση της επένδυσης μακροπρόθεσμα.

Κατασκευή νέων κτηρίων

Σε νέες κατασκευές, η εξωτερική στεγάνωση υπογείου και η στεγάνωση κάτω από την πλάκα θεμελίωσης προστατεύουν από την εισροή νερού από το περιβάλλον έδαφος. Οι μεμβράνες δωμάτων TPO προστατεύουν επίπεδες στέγες που μπορούν να διατηρηθούν για 50 χρόνια, σε οποιαδήποτε κλιματική περιοχή σε όλο τον κόσμο. Οι διαστρώσεις πολυμερών προστατεύουν τα μπαλκόνια και τα δώματα από τις καιρικές συνθήκες. Τσιμεντοειδή υλικά με ειδική πιστοποίηση διασφαλίζουν το πόσιμο νερό στο εσωτερικό των δεξαμενών αποθήκευσης του. Στα εμπορικά κτήρια τα διακοσμητικά δάπεδα συνδυάζουν το design με τον εύκολο καθαρισμό. Στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις οι πολύ ανθεκτικές διαστρώσεις δαπέδου προστατεύουν το σκυρόδεμα από την κυκλοφορία ή τη μόλυνση από έλαια και οξέα και παρέχουν αντιολισθητική προστασία. Τα σφραγιστικά αρμών και τα τζελ έγχυσης βοηθούν στην επιτυχημένη κατασκευή υπόγειων υποδομών, όπως οι γραμμές του μετρό και οι σήραγγες. Τα υδατοαπωθητικά προστατεύουν τα κτήρια και την υποδομή από την εισροή νερού, ενώ ειδικά χρώματα προστατεύουν τις προσόψεις στις παράκτιες περιοχές από τον επιθετικό, αλμυρό αέρα.

Έργα αποκατάστασης

Σε έργα αποκατάστασης, τα κρυσταλλικά τσιμεντοειδή υλικά παρέχουν στεγάνωση αρνητικών πιέσεων, όπως σε υπόγεια ή σήραγγες. Τα ειδικά κονιάματα ταχείας εφαρμογής μπορούν να σταματήσουν ακόμη και ρέον νερό. Τα ενέματα σε κάναβο ή η έγχυση σε ολόκληρη την επιφάνεια είναι ειδικές λύσεις που μπορούν να στεγανώσουν την εξωτερική πλευρά μιας κατασκευής όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης. Οριζόντια φράγματα εμποδίζουν την ανερχόμενη υγρασία (τριχοειδής δράση) στους τοίχους, ενώ τα επισκευαστικα επιχρίσματα ενισχύουν τη διαδικασία αφύγρανσης εμποδίζοντας τα άλατα να βλάψουν το εσωτερικό της δομής. Τα συστήματα ελέγχου της υγρασίας προστατεύουν από τη εισδοχή υδρατμών μέσω της πλάκας σκυροδέματος και αποτρέπουν την αποτυχία του δαπέδου. Η κατασκευή συγκοινωνιακών υποδομών αποτελεί την καρδιά του εμπορίου σε έναν σύγχρονο κόσμο. Αυτές οι κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα πρέπει να συστηρούνται σωστά ώστε να προσφέρουν ασφάλεια στις μεταφορές για σήμερα αλλά και για αύριο. Η τεχνολογία εγχύσεως σε ρωγμές δίνει τη δυνατότητα επισκευής ρηγματωμένων κατασκευών από σκυρόδεμα, είτε ενάντια στην ενεργό πίεση του νερού είτε απλά για την αποκατάσταση της δομικής αντοχής του.

 

 

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America